Spædbørn

 

Her på klinikken har vi behandlere som er uddannet til at behandle spædbørn. Vi oplever ofte forældre som forespørger om eks. kolik, dårlig søvn, “bananbørn”, sen udvikling og generel mistrivsel kan behandles ved blid og effektiv kiropraktisk behandling – og svaret er ja.

 

Hver sjette spædbarn – næsten 10.000 børn 0-årige i 2014 – går til kiropraktor.

Tidligere troede man, kolikbørn skreg på grund af ondt i maven, men nu fokuserer man på andre ting som f.eks. bevægeapparatet hos de små børn. “Det kan være de græder på grund af smerter i ryggen eller nakken”, siger læge og ph.d. Lise Vilstrup Holm, der er projektleder for et nyt forskningsprojekt på Nordisk Institut for Klinisk Biomekanik.

 

Hvordan foregår behandlingen af mit barn?

Behandlingen foregår efter uddybende samtale med forældre og grundig undersøgelse tilpasset barnets alder. Behandlingen består af lette tryk og mobilisering af relevante led samt vejledning til forældrene. Første konsultation varer 45 minutter – oftest kræver det mellem 1-4 behandlinger. Ved manglende effekt efter 4. behandling sendes patienten til videre udredning, oftest via egen læge.

 

Hvem behandler mit barn?

Det er kiropraktor Camilla Morthorst Hansen der har specialiseret sig i spædbørns behandling. Hun har siden afgangseksamen fra Syddansk Universitet i Odense i 2005, deltaget i flere efteruddannelses kurser i diagnosticering og behandling af børn.