Kiropraktik

En kiropraktor er en autoriseret sundhedsperson, der beskæftiger sig med undersøgelse, diagnose, forebyggelse og behandling af smertetilstande og nedsat funktion i muskel- og skeletsystemet.

Kiropraktik er et sundhedsvidenskabeligt fag, og kiropraktorer har en 5-årig uddannelse fra Syddansk Universitet i Odense plus en 1-årig supplerende uddannelse i en klinik.

Kiropraktik er en del af sundhedsvæsenet med autorisation fra Styrelsen for Patientsikkerhed og yder behandling med tilskud fra det offentlig – se mere om tilskud og pris her.

Kiropraktorerne er specielt uddannede til at finde ud af, hvad der galt (diagnosticere).

Undersøgelsen

Undersøgelsen omfatter en sygehistorie og en grundig undersøgelse af området med besvær. Ofte suppleres med en undersøgelse af kroppens basale bevægemønstre (Functional Movement Screen) og   mere almene undersøgelser som fx blodtryksmåling eller lignende.

Billeddiagnostik

Undertiden er det nødvendigt at foretage en billeddiagnostisk undersøgelse. Alle kiropraktorerne har umiddelbar adgang til røntgenundersøgelse på vores eget røntgen udstyr. Michael Hansen og Rasmus Hansen kan desuden udføre ultralydsskanning. Alle kiropraktorer kan henvise til yderligere billeddiagnostik, fx MR/CT-skanning på et hospital, hvis der er indikation for dette.

Vurdering, plan og prognose

Undersøgelsen munder ud i, at kiropraktoren giver dig en vurdering af, om behandling hos kiropraktor kan hjælpe dig, hvad du kan forvente dig af behandlingen, og hvad du selv kan/skal gøre for at hjælpe dig selv.

Er der behov for undersøgelser, som kiropraktoren ikke selv kan varetage, eller er anden behandling påkrævet, henviser kiropraktoren videre i systemet, typisk til klinikkens fysioterapeuter, egen læge eller Region Syddanmarks Rygcenter.

Hvilke gener behandler vores kiropraktorer?

Kiropraktorerne behandler mennesker med smerter og nedsat funktion i kroppens muskler og led. De fleste søger kiropraktor med (det er muligt at læse mere under nogle af punkterne):

– Smerter i ryg og nakke
– Iskias
– Hovedpine
– Diskusprolaps i lænderyggen

Du kan læse mere om diskusprolaps i lænderyggen her.

– Diskusprolaps i nakken

Du kan læse mere om diskusprolaps i nakken her.

– Spinal stenose

Du kan læse mere om spinal stenose her.

– Smerter i hofte, skuldre og knæ
– Idrætsskader

Vi har stor erfaring i idrætsskader, da Michael Hansen og Rasmus Hansen er kiropraktorer for SønderjyskE’s superligahold i fodbold

– Spædbørn

Kolik, ”fladt baghoved”, dårlig søvn, “bananbørn”, sen udvikling og generel mistrivsel hos deres spædbørn, er nogle af de forespørgsler som forældre søger os med, for at få afklaret, om det kan ordnes ved blid og effektiv kiropraktisk behandling af muskler og led. Det er kiropraktor Camilla Morthorst Hansen der har specialiseret sig i spædbørns behandling. Læs mere her


Skal man have henvisning?

Nej, alle kan henvende sig direkte til klinikken med henblik på at få tid ved en af vores kiropraktorer uden henvisning fra egen læge eller speciallæge. Kiropraktorerne er uddannet – og forpligtet – til selvstændigt at undersøge og diagnosticere, hvori en skade består. Såfremt der er behov for undersøgelser, som kiropraktoren ikke selv kan varetage, eller anden behandling er påkrævet, henvises der videre i systemet, typisk til egen læge.